piatok 31. júla 2015

Aktualizácia/Update na Windows 10 - Ako na to


Ak sa Vám nechce čakať na automatickú aktualizáciu cez Windows update, stačí urobiť pár jednoduchých krokov a Windows 10 si môžte užívať predčasne.

Oficiálna aktualizácia vyšla 27. Júla kedy sa začne pomaly objavovať medzi automatickými aktualizáciami. Túto aktualizáciu je možné šikovne vyvolať aj skôr.


Podľa mojich skúseností, je systém dobre vyladení a počas testovania po aktualizácií nenastali žiadne problémy. Je tu ale možnosť, že Vám budú robiť problémy ovládače. Tie ja mám plne aktualizované a teda nezaznamenal som žiadny problém.

Vo Windows 10 je kopa zmien k lepšiemu. Hlavnou zmenou je, že konečne prekopali tlačidlo štart, atď atď... :D

(Nasledujúce úkony robíte na vlastnú zodpovednosť :D)

1. Ako prvé je potrebné vymazať obsah zložky s aktualizáciami. 

Cesta:  C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
Po otvorení vymažete obsah tejto zložky
2. Spustíte príkazový riadok cmd.exe Ako správca


Na Windows 8/7 stačí ak do vyhľadávacieho poľa napíšete cmd.exe a následne naň pravým tlačidlom vyvoláte kontextovú ponuku a následne spustíte ako správca.

Spustiť cmd.exe ako Administrátor

3. Zadáme príkaz na vyvolanie aktualizácie systému Windows 10
 wuauclt.exe /updatenow (Potvrdíme Enterom)


Následne v sekcii Aktualizácie Systému sa nám začne sťahovať Aktualizácia na Windows 10. Po dokončení sťahovania môžte zahájiť proces aktualizácie, ktorá je plne automatická a nevyžaduje žiadnu odbornú pozornosť.

Doba trvania aktualizácie záleží na výkone počítača. Ja osobne mám systém na SSD disku, takže aktualizácia trvala približne pol hodiny. Na klasických HDD počítam, že bude trvať okolo hodiny prípadne o niečo dlhšie.



Ďalšou alternatívou je stiahnutie nástroja na aktualizáciu systému priamo od Microsoftu. Je možnosť vytvoriť si aj plnohodnotnú kópiu systému Windows 10


windows 10 stiahnut
Windows 10

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára